Nieuws & Events

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Huisman en events gericht op recruitment of medewerker betrokkenheid, Voor meer informatie over recruitment gerelateerde events of andere initiatieven kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Offshore Energy Symposium

Bij Huisman verbinden we de toekomstige generatie engineers. Daarom waren we aanwezig bij het Offshore Energy Symposium, dat door studenten van de minor Energy Transition aan de Hogeschool Rotterdam werd georganiseerd.

Lees verder

Het winnende idee van Timon is een aanjager voor innovatie

De Proteus Challenge, een ideeënwedstrijd om ons bedrijf verder te verduurzamen.

Lees verder

Huisman verhoogt duurzaamheid van productieproces

Huisman heeft de lancering van een Sustainable Impact Assessment aangekondigd om de CO2 footprint van zijn producten te bepalen, van ontwerp tot en met levering. De gegevens zullen worden gebruikt om inzicht te geven in hoe het bedrijf de CO2 footprint van zijn producten verder kan verkleinen.

Lees verder

Er groeit nu een nieuw klein bos

Er groeit nu een nieuw klein bos op onze planeet. In mei zijn we begonnen met de Proteus Challenge, een oproep aan de mensen van onze organisatie om hun ideeën te delen die ons bedrijf – en de rest van de wereld – duurzamer kunnen maken. En delen deden ze zeker!

Lees verder

Huisman launches 700mt Travelling Quayside Crane for handling wind turbine components

Huisman has developed a 700mt Travelling Quayside Crane for the load-out of offshore wind turbine components. The move comes as a result of rising demand for large, 2,600mt and 4,000mt Skyhook Cranes for the load-out of foundation pieces and installation of floating turbines.

Lees verder

Ervaar de toekomst bij Huisman

Benieuwd hoe Huisman haar innovaties voorbereidt om de energietransitie te ondersteunen? Studenten uit technische disciplines worden hierbij uitgenodigd om zich in te schrijven voor de tweede Huisman Technical Fair op woensdag 15 juni op onze locatie in Schiedam.

Lees verder

LED Engineering Bedrijvendag 2022

Tijdens de LED Engineering Bedrijvendag 2022, op 11 mei in Enschede praten wij met studenten van Hogeschool Saxion over verschillende carrièremogelijkheden binnen Huisman.

Lees verder

Huisman presenteert op CCF Control Career Fair in Delft

Op 9 mei geeft Huisman een presentatie op de CCF Control Career Fair 2022 in Delft. Deze jaarlijkse beurs wordt georganiseerd door D.S.A Kalman, STABILO en Asimov, verenigingen die respectievelijk studenten in Control Engineering vertegenwoordigen van het Delft Centre for Systems and Control, de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en de afdeling Cognitive Robotics van de Technische Universiteit Delft (TU Delft).

Lees verder

Huisman wint contract voor steenstort equipment

Huisman heeft de gunning aangekondigd van een contract voor de levering van steenstort equipment, van het in de VS gevestigde Great Lakes Dredge & Dock Company, LLC (GLDD). De unit wordt geïnstalleerd op het nieuwbouw steenstortschip van het bedrijf, en gaat ondersteunen bij de ontwikkeling van hernieuwbare energieproductie in Amerikaanse wateren.

Lees verder

NieuweWarmteNu! krijgt voorwaardelijke toekenning uit Groeifonds voor collectieve warmtesystemen

Het Nationaal Groeifonds heeft het consortium NieuweWarmteNu! (NWN!), waarvan Huisman partner is, een voorwaardelijke bijdrage toegekend. Als deze definitief wordt, kunnen maximaal 10 collectieve warmteprojecten in de gebouwde omgeving en de glastuinbouw worden ontwikkeld als vervanging voor verwarming met aardgas.

Lees verder

Huisman bereikt 100ste Mastkraan track record

Met de levering van twee Heavy Lift Mast Cranes (HLMC) voor Spliethoff heeft Huisman een track record van 100 Mastkranen bereikt. De eerste in zijn soort, gebouwd in 1984, presteert nog steeds uitstekend aan boord van BigLift Shipping's heavy lift schip Happy Buccaneer.

Lees verder

Huisman Geo en Ed. Züblin AG winnen contract van Deutsche ErdWärme voor geothermische boringen

Huisman Geo heeft samen met consortium partner Ed. Ed. Züblin AG, beiden specialist op het gebied van boren en geothermische energie, het algehele contract voor tot wel acht geothermische boorgaten in de centrale Bovenrijnregio in Duitsland in de wacht gesleept. De booractiviteiten voor het eerste project in Graben-Neudorf starten in mei 2022.

Lees verder
Moment...