New Perspectives

Huisman is een bedrijf van innovators. In tijden van transitie, zijn wij op ons best. Maar waar bewegen we naartoe? En wat zijn de innovaties waar de toekomst om vraagt? Robin van Boven, Principal Engineer, ziet de komende jaren volop kansen voor duurzame energieoplossingen. Kijk de video hieronder en lees meer over Huisman en onze toekomst, vanuit het perspectief van onze medewerkers.

 “Onze impact zit ‘m in alle uitdagingen aangaan en innovatieve oplossingen bedenken.”

Arnold van der Linde, Tender & Concepts Engineer

Als engineer begonnen, en nu werkzaam in het verkoop-voortraject: Arnold van der Linde - Tender & Concepts Engineer - weet waarover hij praat als hij met een klant om de tafel zit. En al helemaal als het over immense kranen gaat, zijn specialiteit. “Geen vraag is te gek. Wij stemmen kranen volledig af op de wens van de klant.”

Van engineer naar technisch verkoper, hoe is die ommezwaai gekomen?
“Toen ik bij Huisman begon, was er een tekort aan Concept Engineers voor kranen. Naar mate ik langer voor Huisman werkte, groeide ik steeds verder door tot allround Engineer. Met die basis neem ik in mijn huidige rol de klant helemaal mee in het proces. Ik maak het eerste design, dat gaat vervolgens een paar keer heen en weer, net zo lang tot we een sluitend kraandesign hebben.” Hij lacht: “Bij Huisman zijn de mogelijkheden onbegrensd, vind je iets interessant, dan kun je daarin verder ontwikkelen.”

Wat is jouw perspectief op de toekomst?  
Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, en dat wordt alleen maar meer. Huisman speelt daaropin, bijvoorbeeld op kranengebied. Een van de grootste trends is dat we de laatste jaren alleen elektrische kranen verkopen, want die zijn veel energiezuiniger dan de hydraulische varianten. Daarnaast zien we veel aanvragen in offshore wind. Recente opdrachten zijn wind-georiënteerd, denk aan grote installatiekranen en grippers. Andere duurzame oplossingen die we momenteel bedenken, zijn de implementatie van elektrische energieopslag, zoals vliegwielen, batterijen en supercapacitors. Onze klanten denken toekomstgericht, en wij gaan alle uitdagingen met hen aan.”

Geef eens een voorbeeld van een baanbrekende oplossing?
‘’We hebben een oplossing bedacht voor de installatie van windturbine-componenten vanaf een drijvend schip. Hierdoor hoeft het schip niet meer uit het water worden getild, zoals bij de conventionele jack-up vessels.”

Welk voordeel brengt dat met zich mee?
“Een besparing van kostbare installatietijd voor de klant. Dat is ook wel de impact van Huisman: continue met nieuwe innovatieve oplossingen komen. Elke uitdaging aangaan. Een mooi product aan het einde van de rit geeft een geweldig gevoel!”

Wil jij ook impact maken en onderdeel zijn van een wereldwijd team van innovators? Bekijk dan onze vacatures.

Meer 'New Perspectives'

Lees meer of bekijk de video over het perspectief van:

Korneel van der Meer, Product Manager

“Hier kan alles. Als je er maar genoeg in gelooft, wordt het vanzelf werkelijkheid.”

Charlotte Roodenburg, Manager New Build Sales

“Los van wat klanten vragen, kijken we ook naar oplossingen voor maatschappelijke problemen.”

Cees van Veluw, Product Manager Cranes

"In de toekomst gaan we meer autonome besturing van kranen zien."

William Walhout, Mechanical Engineer

“Bij Huisman werken betekent vernieuwen in tijden van transitie.”