Nieuws & Events

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Huisman en events gericht op recruitment of medewerker betrokkenheid.

Neem voor meer informatie over recruitment gerelateerde events of andere initiatieven contact met ons op. 

Bedrijvendag HHS Delft

Studentenvereniging NOVA organiseert halfjaarlijks een bedrijvendag voor de studenten van De Haagse Hogeschool vestiging Delft.

Lees verder

Maritime Talent Days

Op 27 en 28 oktober 2023 organiseert de Hogeschool Rotterdam in samenwerking met het mbo College Maritiem & Techniek van de STC Group én het maritieme bedrijfsleven de Maritime Talent Days aan de Lloydstraat 300. Huisman is hierbij aanwezig en we willen je graag ontmoeten!

Lees verder

Huisman versterkt marktpositie in kabelleg equipment met LOI van DFO

Huisman heeft een Intentieverklaring (LOI) ondertekend met DFO voor de levering van een Kabelcarrousel en de optie voor een additioneel Kabellegsysteem. In eerste instantie zal de Kabelcarrousel worden geïnstalleerd op het pijplegschip Orient Adventurer. Samen met het bestaande Verticale-Legsysteem van Huisman zal de carrousel worden ingezet voor projecten voor het leggen van onderzeese kabels ten behoeve van vaste en drijvende offshore windparken.

Lees verder

Huisman levert monopile installatieset voor jack-up schip Seaway Ventus van Seaway7

Huisman heeft een contract gekregen van Seaway7, een onderdeel van de Subsea7 Group, voor de levering van de volledige monopile installatieset voor het jack-up schip Seaway Ventus, bestaande uit een Monopile Gripper, een Upending Frame en twee sets Monopile Storage Cradles.

Lees verder

Huisman voegt Auxiliary Kraan pakketten toe aan Havfram Wind orders

Huisman heeft opdracht gekregen van Havfram Wind, een installateur van offshore windturbines, voor de levering van twee pakketten Auxiliary Kranen voor beide NG-20000X-HF windturbine installatieschepen van het bedrijf, momenteel in aanbouw bij CIMC Raffles Shipyard in China.

Lees verder

VMBO-studenten op excursie bij Huisman!

Op donderdag 15 juni verwelkomden we een groep VMBO leerlingen in de wereld van Huisman!

Lees verder

Huisman Flex-Lay Systeem succesvol ingezet bij kabellegwerkzaamheden voor drijvende windturbine in China

Huisman heeft aangekondigd dat het 325mt Flex-Lay Systeem aan boord van de Hai Yang Shi You 286, met succes 5 kilometer onderzeese stroomkabel heeft geïnstalleerd, die de Haiyou Guanlan drijvende windturbine verbindt met het netwerk van het Wenchang olieveld voor de kust van China. Deze netverbinding markeert de realisatie van het eerste diepzee-drijvende windenergieplatform in China. De kabel werd gelegd door China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). GNOOC is een van de grootste, nationale oliemaatschappijen in China.

Lees verder

Huisman voorziet Jan De Nul's Voltaire en Les Alizes van 3.500mt Monopile Spreader Bar

Jan De Nul Group heeft Huisman een contract gegund voor de levering van een Monopile Spreader Bar van 3.500mt. De Spreader Bar zal de installatie van offshore windturbines ondersteunen en optimaliseren. Het kan monopiles aan met de grootste diameter en lengte die momenteel beschikbaar zijn.

Lees verder

Huisman lanceert digitale portal myHuisman© voor equipment eigenaren

Huisman heeft myHuisman© gelanceerd, een online klantenportal waarin het de eigenaren van hun equipment drie digitale diensten aanbiedt; een onderdelenshop, een kennisbank inclusief een slim ticketsysteem en een technische bibliotheek om monitoring, onderhoud en service van Huisman-equipment efficiënter en voorspelbaarder te maken.

Lees verder

Huisman 25 jaar gevestigd in de Wiltonhaven van Schiedam

Huisman is dit jaar 25 jaar gevestigd in de Wiltonhaven van Schiedam. Het bedrijf nam in eind 1998 zijn intrek aan de Admiraal Trompstraat, waar het uitgroeide tot een wereldspeler in onder andere grote kranen, installatie-apparatuur voor windparken op zee, en pijpleg- en boorinstallaties voor ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de energiesector.

Lees verder

Huisman levert 3.000+mt Leg Encircling Kranen voor Havfram's installatieschepen

Huisman heeft de gunning aangekondigd van het contract van Havfram Wind, een installatie-aannemer voor offshore windturbines, voor de levering van een 3.000mt+ Leg Encircling Kraan (LEC) voor zijn tweede NG-20000X Wind Turbine Installation Vessel. Het schip is besteld bij CIMC Raffles. Het contract van Huisman volgt op een eerdere order in december 2022 voor de installatie van een identieke kraan op het eerste schip.

Lees verder

Michal's winnende idee om augmented reality te introduceren

Met de Proteus Challenge willen we de duurzaamheid zowel binnen ons bedrijf als in de rest van de wereld verbeteren.

Lees verder
Moment...