Tips & Tricks

Wanneer je bij Huisman solliciteert, wordt je gevraagd je CV te uploaden. Hier vind je een aantal tips om je te helpen bij het opstellen van dit document.

Alles begint met je cv. Zorg ervoor dat het er verzorgd uitziet en past bij de functie waarop je solliciteert:

  • Zorg dat je cv up-to-date is, inclusief al je laatste projecten.
  • Houd je CV maximaal twee pagina's lang.
  • Zorg ervoor dat de ervaringen en vaardigheden die je opneemt relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.
  • Verdeel je CV in relevante secties met duidelijke koppen: persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring en extra-curriculaire activiteiten.

Persoonlijke gegevens

Vermeld je naam, adres en e-mailadres.

Opleiding

Maak een overzicht van de opleidingen die je hebt gevolgd en behaald, te beginnen met de meest recente. Vermeld de naam van de onderwijsinstelling, de data waarop je hebt deelgenomen en de kwalificaties die je hebt behaald of waarvoor je studeert. Als je de studie hebt afgerond, kan je de behaalde cijfers vermelden. Vermeld ook eventuele vaardigheden die je tijdens je studie hebt ontwikkeld.

“Ik heb een afstudeerder begeleid bij de ontwikkeling van een draaibare spreader. De student bedacht een drone spreader en bouwde er thuis eentje, inclusief besturing met de X-box controller. Het was supergaaf om te doen! Na de stage is de afstudeerder bij Huisman gaan werken als IC&T Engineer.”

Robin van Nieuwkerk, Studentenbegeleider

Werkervaring

Vul hier werkervaring, inclusief vrijwillige/onbetaalde functies en de data waarop je in dienst was. Gebruik een titel die de aandacht van de recruiter trekt, zoals 'werkervaring'.

Gebruik opsommingstekens om je verantwoordelijkheden en/of projecten bij elke functie uit te leggen. Gebruik maximaal vijf punten per ervaring.

Zeg niet 'Ik was verantwoordelijk voor', zeg 'Ik deed' - dit is actiever. Geef gefundeerde voorbeelden. Bijvoorbeeld: 'Ik heb de verkoop met 100% verhoogd'.

Motivatiebrief

De motivatiebrief is het tweede deel van je sollicitatie en ondersteunt je CV. In je brief geef je je persoonlijkheid weer, die minder zichtbaar is op een CV.

Graag lezen wij in de brief ook de redenen van jouw interesse in Huisman en in de functie waarop je solliciteert.

Zorg dat je brief opvalt; het is zeer waarschijnlijk dat er ook andere sollicitanten voor de functie zijn, dus laat zien waarom jij de perfecte persoon bent voor de baan!

Selectieproces

Na een positieve beoordeling van je CV en motivatiebrief word je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Indien succesvol, zal dit gevolgd worden door een face-to-face interview met de recruiter en relevante afdelingsmanager. Afhankelijk van de rol kan deze fase ook een competentie- of technische test bevatten.

Na het tweede gesprek informeren wij je telefonisch of per e-mail over onze definitieve beslissing.