3D Geprinte Kraanhaak

De populariteit van metaal en keramische 3D printprocessen neemt toe terwijl deze processen in de dagelijkse praktijk meestal gebruikt worden voor de productie van polymeer objecten. Sinds 2015 heeft Huisman veel geïnvesteerd in R&D initiatieven om de voordelen van 'Wire & Arc Additive Manufacturing (WAAM)' te onderzoeken. Dit is een specifieke methode om metaal 3D te kunnen printen, wat in grote mate gelijk is aan conventionele lassen. Dit is onder andere zeer interessant voor kraanhaken, vanwege de verhoogde controle over het productieproces.

Wire & Arc Additive Manufacturing (WAAM)'

Huisman maakt actief gebruik van de 3D printtechniek 'Wire & Arc Additive Manufacturing' (WAAM) voor de productie van middelgrote tot grote componenten van hogesterktestaal, waaronder een grote viertandshaak met een geprint eigen gewicht van circa 1000kg. Een belangrijk voordeel voor grotere kraanhaken is de aanzienlijke vermindering van levertijd tegen een kostprijs die met gietstukken en smeedstukken concurreert en waarbij een consistenter kwaliteitsniveau kan worden gegarandeerd.

WAAM kan worden gebruikt voor kraanhaken maar stelt Huisman ook in staat om andere componenten met complexe vormen, korte levertijden of lokaal alternatieve materiaaleigenschappen, om bijvoorbeeld slijtvastheid en corrosieweerstand te verbeteren. Met de positieve WAAM testresultaten is Huisman nu in staat om betrouwbare componenten te produceren die eerder fysiek onmogelijk of commercieel onhaalbaar waren. In de nabije toekomst wil Huisman het WAAM proces verder verbeteren door de kostprijs voor deze techniek te verlagen en de productiemogelijkheden te vergroten tot objecten van 2500kg geprint gewicht.

 

 

 

/ vacatures

Electrical Engineer Services

  • Fulltime
  • Professional
  • Schiedam
Bekijk alle vacatures