Fiber Rope Systeem

Huisman heeft een revolutionair systeem ontwikkeld voor de toepassing van kunststof draden bij diepwater kraanwerkzaamheden. Deze systemen combineren de voordelen van kunststof draad bij ‘subsea deployment’, terwijl de deiningscompensatie (Active Heave Compensation, AHC) uitgevoerd wordt met traditionele staaldraadsystemen.

Het spoelen van de kwetsbare kunststof draad wordt uitgevoerd met behulp van Huismans bekende tractie- en opslaglier opstelling terwijl de actieve deiningscompensatie wordt uitgevoerd met een staaldraad op een directe lier. Het systeem is verkrijgbaar in diverse capaciteiten. Voor traditionele ‘Knuckle Boom Kranen’ is een 120mt en een 200mt versie beschikbaar.

De onlangs geïntroduceerde ‘Hybrid Boom Kraan’ kan geleverd worden met grotere capaciteiten: 400mt en 600mt. Dit kan een significante verandering betekenen voor de ‘subsea’ toepassingscapaciteiten aangezien de volledige lading op alle dieptes beschikbaar is, waardoor ‘subsea toepassingen’ tot 600mt op dieptes van 4000 meter en meer mogelijk zijn.

/ vacatures

Electrical Engineer Services

  • Fulltime
  • Professional
  • Schiedam
Bekijk alle vacatures