Motion Compensated Platform

De bouw van offshore windparken in de VS wordt gereguleerd door de Jones Act. Het transport van windturbine-onderdelen van een Amerikaanse haven naar het veld met behulp van een internationaal installatieschip, vereist het gebruik van een Amerikaans feederschip. Hoewel dit een oplossing voor deze logistieke uitdaging is die aan de Jones Act voldoet, betekent het ook dat onderdelen gehesen moeten worden van een bewegend schip.

Huisman introduceert het Motion Compensated Platform om te zorgen dat onderdelen snel en veilig van een feederschip kunnen worden overgeladen. Met deze oplossing bieden we onze klanten drie belangrijke voordelen:

 • Verhoogde workability
  Het Motion Compensated Platform biedt een stabiel dekoppervlak, omdat het de effecten van de beweging van een schip compenseert. Dit betekent dat het hijsen van zware onderdelen, evenals het verplaatsen van een lege jack-up kan plaatsvinden in slechter weersomstandigheden, waarmee het weervenster aanzienlijk wordt verruimd.

 • Maximale operationele tijd
  Door gebruik te maken van een offshore feederschip dat is uitgerust met een Motion Compensated Platform, kan de jack-up doorgaan met installatiewerkzaamheden zonder dat het af en aan moet varen om nieuwe onderdelen te laden. Op die manier kan een offshore windpark veel sneller worden voltooid, omdat de operationele tijd van een schip wordt gemaximaliseerd.

 • Verbeterde veiligheid en productintegriteit
  Het zware hijswerk gebeurt op een gecontroleerde manier, wat het behoud van de delicate onderdelen van de windturbine waarborgt en de veiligheid garandeert van iedereen aan dek./ vacatures

Junior Electrical Engineer

 • Fulltime
 • Starter
 • Schiedam
Bekijk alle vacatures