2x10,000mt Tub Mounted Cranes

Huisman ontwikkelde 2x 10.000mt Tub Mounted Cranes voor Heerema’s Sleipnir, een semi-afzinkbaar kraanschip. De nieuwbouw TMC-kranen van 2x 10.000 meter zijn 's werelds grootste ‘tubkranen’, De twee kranen hebben elk een maximum hijscapaciteit van 10.000 ton met een radius van 48 meter. 

Hijscapaciteit

In tegenstelling tot traditionele ‘tubkranen’ die gebruik maken van wielstellen voor hun zwenksysteem, maken de Huisman kranen gebruik van grote lagers van eigen makelij. Deze techniek betekent een grote stap voorwaarts voor de kraanindustrie en is al eerder door Huisman succesvol toegepast op de 5,000mt offshore mastkraan voor de ‘Seven Borealis’ en de 4,000mt offshore mastkraan voor Heerema’s ‘Aegir”.

Efficiency in de praktijk

Het gebruik van lagers voor de nieuwe 10.000 ton kranen voor Heerema in plaats van de traditionele zwenksystemen zorgt voor een zeer nauwkeurige controle van de zwenkbeweging van de kraan en vereist zeer weinig onderhoud. Een ander groot voordeel van het gebruik van lagers is de grote gewichtsbesparing die daardoor mogelijk gemaakt wordt. Met name voor half-afzinkbare schepen is dit een belangrijke meerwaarde. De lagers van deze kranen hebben een diameter van 30m.

De kranen zijn voorzien van een 2.500 ton hulp hijs en een tweede, kleinere hulp hijs met een maximum bereik van 155 meter. De hoofdhijs, met verminderde inschering, heeft een hijscapaciteit van 1.000 ton op 1.000 meter waterdiepte en is uitgerust met actieve deiningscompensatie.

/ vacatures

Werkvoorbereider Productie

  • Fulltime
  • Starter
  • Schiedam
Gerelateerde vacatures