Wind Gust Buster voor veiligere installatie van turbines

De Huisman Wind Gust Buster ondersteunt kraanoperators en hijsopzichters tijdens de installatie van grote objecten op grote hoogte, door informatie te verschaffen over de naderende wind in een straal van 360° rond de giek. Met de Wind Gust Buster kunnen naderende windstoten worden voorspeld voordat ze de giek bereiken.

De meting van de naderende wind wordt uitgevoerd door toepassing van een LiDAR-systeem op het uiteinde van de giek, waarbij het horizontale gebied wordt gescand. De meetgegevens worden verwerkt door het automatiserings-systeem van de kraan en kunnen worden getoond aan zowel de kraanoperator als aan andere betrokkenen, bijvoorbeeld op de brug van het kraanschip. Een typisch voorspellingsvenster ligt 5 tot 10 minuten voor op het moment waarop de windstoot arriveert, wat voldoende tijd biedt om de beslissing "doorgaan of stoppen" te nemen voor het koppelen van een blad aan een nacelle.

Het systeem kan worden geïnstalleerd op nieuwgebouwde Huisman kranen, maar kan ook achteraf worden ingebouwd in bestaande kranen.

Kenmerken van de Huisman Wind Gust Buster

  • Meting van naderende windsnelheid en -richting tot op 10 km afstand
  • Plotselinge veranderingen in de windsnelheid worden van tevoren gedetecteerd, waardoor bemanningsleden, zoals degene die het blad in de gondel begeleidt, geïnformeerd kunnen worden.
  • Onbelemmerde meting van de windsnelheid doordat de sensor boven op de giek is geplaatst, wat onnodige downtime voorkomt door onnauwkeurige windsnelheidsmeting als gevolg van sensorblokkering.

/ vacatures

Electrical Engineer

  • Fulltime
  • Professional
  • Schiedam
Gerelateerde vacatures