Vernieuwde serie Subsea Knuckle Boom Kranen

Huisman kondigt de lancering aan van een vernieuwde Subsea Knuckle Boom Kranen serie voor gebruik in de subsea offshore constructiemarkt. Met deze nieuwe serie heeft het bedrijf zijn portfolio aangepast aan de nieuwste trends in offshore constructieschepen op het gebied van energie-efficiëntie, automatisering en veiligheid.

Nieuwe serie modellen van 85mt tot 350mt 

De nieuwe, geoptimaliseerde serie omvat modellen vanaf 85mt tot 350mt en dekt zowel opstellingen met een onderdekse lier als aan de achterzijde van de kraan. Waterdieptes tot 3.000 meter zijn standaard inbegrepen, terwijl capaciteit in dieper water als optie kunnen worden geleverd. Bovendien kan de bekroonde en gepatenteerde Fiber Rope-oplossing van Huisman als optie worden aangeboden op verschillende modellen in het assortiment om de hefcapaciteit op diepte te vergroten.

Vijfde generatie van zijn motion controller "HMC 05c"

De Knuckle Boom Kranen worden geleverd met de meest recente versie van het door Huisman ontwikkelde Secondary Controlled Electro-hydraulic power system als standaard. De oorsprong van dit secundaire gecontroleerde systeem dateert uit de jaren 80, toen Huisman de toepassing van dergelijke apparatuur in offshore kranen pionierde. Huisman heeft onlangs de vijfde generatie van zijn motion controller "HMC 05c" geïmplementeerd in al deze modellen. Dit biedt kraanoperators het meest responsieve en nauwkeurige systeem op de markt. Met de nieuwste verbeteringen is de interactie met het boordnet van het schip verbeterd, zodat gebruik met alternatieve brandstoffen, waaronder ammoniak, methanol of LNG, mogelijk is.

Pionier op het gebied van volledig elektrische kranen

Als pionier op het gebied van volledig elektrische kranen kan Huisman ook alle kranen in deze serie uitrusten met Full Electric Active Heave Compensation (AHC). Met de huidige focus op hoogwaardige energieopslagsystemen in offshore constructieschepen is de interactie met volledig elektrische AHC en grootschalige energieregeneratie in de afgelopen jaren veel realistischer geworden.

"Met de update van onze serie Subsea Knuckle Boom Kranen spelen we in op de marktvraag naar technische verbeteringen van bestaande producten. Scheepseigenaren hebben steeds meer interesse om nul emissies te realiseren op hun nieuwbouw schepen. Bovendien worden batterijbanken op schepen niet langer alleen gebruikt voor 'spinning reserve', maar kunnen ze meerdere rollen op het schip vervullen, allemaal gericht op efficiënter gebruik van energie.

Cees van Veluw, Product Director Cranes bij Huisman

Kenmerken en voordelen van de Huisman Subsea Knuckle Boom Kranen:

  • De standaardversie omvat Huisman's eigen secondary controlled hydraulics-versie.
  • Wordt geleverd met de nieuwste versie van de door Huisman ontwikkelde en toegewijde motion controller "HMC 05c".
  • Optioneel kan een volledig elektrisch aangedreven active heave compensation-systeem worden geïntegreerd, wat resulteert in een hoog rendement, verminderd onderhoud en hoge betrouwbaarheid.
  • Optioneel kan Huisman's bekroonde en gepatenteerde fibre rope subsea deployment-systeem worden geïntegreerd.

/ vacatures

Voorman Plaat- en Constructiewerk

  • Fulltime
  • Professional
  • Schiedam
Gerelateerde vacatures