Universal Quick Connector

Huisman en Jan De Nul Group hebben in 2019 de krachten hebben gebundeld voor de ontwikkeling van heavy-lift installaties aan boord van Jan De Nul’s nieuwe offshore-installatieschepen Les Alizés en Voltaire. In 2019 werd de opdracht voor de engineering, bouw en levering van twee zeer innovatieve kranen voor deze schepen door Jan De Nul aan Huisman gegund.

Step change op het gebied van veiligheid

Voor deze kranen, beiden de grootste in hun klasse, heeft Huisman - met assistentie van de kennis en expertise van het operationele en technische team van Jan De Nul Group - de Universal Quick Connector (UQC) ontwikkeld. Het resultaat is een baanbrekende innovatie die voor een enorme ‘step change’ zorgt in het veiliger uitvoeren van offshore-hijsactiviteiten.

De UQC is een slimme, modulaire en robuuste klem die in het hijsblok van de kraan is gemonteerd. Objecten kunnen via een directe verbinding, zonder tussenkomst van personeel opgetild worden, zonder gebruik te maken van ander hijstuigage.

De UQC bevestigt en koppelt lasten en gereedschappen rechtstreeks aan het hijsblok van de kraan zonder tuigage, zonder tussenkomst van personeel en volledig automatisch. Deze geautomatiseerde werkwijze zorgt voor een veilige omgeving, waar de veiligheid van personeel gewaarborgd is. De complexe taak van het - meestal handmatig ondersteunde - aanhaken en loshaken van lasten kan worden voorbereid buiten het kritische pad van de hijsoperatie.

Voor meer informatie lees ons bericht over de Universal Quick Connector.

 

/ vacatures

Electrical Engineer

  • Fulltime
  • Professionals
  • Nederland
Bekijk alle vacatures