Huisman Autotripping Systeem

Huisman ontwikkelde recent een ‘automatic tripping systeem’. Het systeem is geïnstalleerd aan boord van het boorschip ‘Noble Globetrotter II’. Het Huisman automatic tripping systeem optimaliseert de efficiency en veiligheid van het boorproces aan boord. 

Verbetering van de operationele efficiency tot in de dubbele cijfers

Het nieuwe autotripping systeem maakt volledig geautomatiseerd ‘tripping’ mogelijk van in en uitgaande cycli inclusief alle gerelateerde apparatuur. Systemen, zoals ‘pipe rackers’, ‘setback drums’ en de ‘drawworks’, worden paralel aan elkaar bediend. Dit zorgt voor een verbetering van de operationele efficiency met 24%. De operator kan zich tijdens ‘tripping’ volledig focussen op het boorproces en bepalen welke operationele stappen bevestigd moeten worden voordat het trippen wordt voorgezet. Het Noble Globetrotter II boorschip is nu optimaal uitgerust als meest efficiënte boorschip, met name voor ultra-deepwater boorcondities.

Veilige en eenvoudige operaties

Het systeem kan snel en veilig gestopt worden door middel van een enkele aanraking van de ‘controler’. Toegevoegde detectie apparatuur zoals pijpdetectiesensoren optimaliseren de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van de operatie. Er is geen personeel nodig op de boorvloer tijdens de volledig geautomatiseerde ‘tripping’ operatie wat resulteert in verbeterde veiligheid en werkomstandigheden op de boorvloer en minder personeelskosten.

Gebruikersvriendelijk van de Human Machine Interface (HMI) is een belangrijk uitgangspunt geweest tijdens het ontwerpproces. Workshops met zowel Noble boorbemanning en Huisman engineers, met gebruik van de Huisman Boortoren Simulator, hebben geresulteerd in een systeem dat is geoptimaliseerd voor operationele procedures.

De innovatieve Noble Globetrotter boorschepen, gebaseerd op een Huisman ontwerp, vertegenwoordigen een daadwerkelijke step-change als het gaat om de constructie van ultra-deepwater boorschepen. De schepen bieden verbeterde operationele efficiency, dankzij de onderscheidende lay-out van de equipment en uitrusting met Huisman’s state-of-the-art boorpakket.

Voor meer informatie lees ons persbericht over het automatic tripping systeem.

/ vacatures

CNC Frezer / Kotteraar

  • Fulltime
  • Professional
  • Schiedam
Bekijk alle vacatures