Studentenbijeenkomst Control Systems

 

Op 18 september, in de week voordat de aangescherpte Corona maatregelen van kracht werden, hebben 20 studenten deelgenomen aan de Studentenbijeenkomst Control Systems. De bijeenkomst vond plaats bij Huisman in Schiedam.
 

Control Systems 

Het afgelopen jaar heeft Huisman 10 starters aangenomen en 5 werkstudenten met de studierichting Control Systems (CS). Vanwege de goede match tussen de vacatures van Huisman en de studierichting CS heeft Huisman in samenwerking met studentenvereniging Kalman dit evenement georganiseerd. Doel van de bijeenkomst was een nadere kennismaking met Huisman en de rol van CS Engineer binnen Huisman. Het hele programma was ingericht rondom het beantwoorden van de vragen wat je als CS Engineering doet, wat je mogelijkheden zijn en aan welke projecten je komt te werken. Ook was er een rondleiding over het terrein en afsluitende bbq, uiteraard met inachtneming van de Corona richtlijnen.

"Huisman is een innovatief bedrijf met diverse groeimogelijkheden in een dynamische omgeving. De perfecte plek om theorie in praktijk te brengen."

Olav Jacobs, IC&T / Systems Engineer Huisman

CS Student Meeting

De studenten zijn welkom geheten door onze CEO David Roodenburg. Jelmer Braaksma en Matthijs Stofregen, beide Principal Engineer Huisman, hebben verteld over innovatie binnen Huisman, waarna Richard Everdink (Discipline Lead Field Engineering CS) heeft uitgelegd wat je kan verwachten als CS Engineer binnen Huisman.
tour

Kevin van Osnabrugge (Field Engineer) vertelde vervolgens over hoe testen op locatie of aan boord verloopt en dat er veel mogelijkheden zijn bij Huisman, ook in het veld. Tamme Dijkstra (Principal Engineer) vertelde vervolgens hoe IC&T testen en implementatie van onze systemen werkt in de praktijk.

Olav Jacobs, een van onze recent gestarte collega’s (starter IC&T/Systems Engineer) heeft vervolgens zijn eigen ervaringen gedeeld en meer verteld over hoe is om als startende IC&T/Systems Engineer voor Huisman te werken.

We hebben de dag afgesloten met een corona-proof BBQ.