Huisman Enschede – een unieke carrièrekans

De regio Twente in het oosten van Nederland heeft een lange en trotse geschiedenis van ondernemerschap en innovatie. Dit heeft geleid tot de oprichting van een Technische Universiteit in Enschede en een sterke focus op technische vakken op lokale middelbare scholen.

Als gevolg hiervan geniet Twente vandaag de dag internationale bekendheid als een gebied waar hoogwaardige technologie wordt ontwikkeld. Letterlijk duizenden technologisch georiënteerde bedrijven, waaronder tal van innovatieve startups, zijn in dit gebied gevestigd - allemaal kansen voor de vele hoogopgeleide Twentse afgestudeerden in design, werktuigbouwkunde en bouwkunde. “Het is geen wonder”, zegt Thijs Nieuwenhuis, Lead Engineer bij Huisman, “dat engineers het gebied niet willen verlaten”.

"Daarom," legt Thijs uit, "had Huisman het idee 'als de Twentse engineers niet naar ons komen, dan gaan wij naar hen'."

Nieuw begin

Twee jaar geleden opende het bedrijf een kantoor in Enschede om lokaal talent aan te trekken.

"Het is heel logisch," zegt Thijs. "Tegenwoordig, met de digitale connectiviteit die we hebben, kun je overal een kantoor openen. We gebruiken Teams en communiceren voortdurend met onze Huisman-collega's in Schiedam. Dit helpt ons ook om bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Huisman. Door lokaal te werken, verminderen we de hoeveelheid verkeer op de wegen - alle beetjes helpen."

Dankzij het gemak waarmee onze kantoren kunnen samenwerken, kan het team op het kantoor in Enschede aan dezelfde projecten werken met hun collega's in Schiedam, maar ook met die in Tsjechië en China.

Geen ander bedrijf zoals dit

Volgens Thijs heeft Huisman's vestiging in Twente twee voordelen. Huisman beschikt niet alleen over een uitgebreide pool van hoogopgeleide medewerkers, maar het biedt lokale engineers ook een unieke werkervaring.

"Wat ons anders maakt in deze regio is dat we werken in de offshore-industrie. Er is geen ander bedrijf zoals wij in de regio - de meeste offshorebedrijven zijn in het westen gevestigd. Dit geeft mensen hier de kans om bij te dragen aan de engineering van enkele van de grootste, meest complexe en interessante zware hijs- en constructie installaties die er zijn. En met Schiedam dichtbij genoeg om regelmatig te bezoeken, kunnen ze ook de resultaten van hun werk uit eerste hand zien in de productiefaciliteit."

Klaar voor groei

Op dit moment is Huisman in Enschede vrij klein, met zes fulltime collega’s, plus ondersteuning van stagiairs en afstudeerders. De organisatie is echter op zoek naar groei.

"We zijn altijd op zoek naar getalenteerde mensen. Het overgrote deel van de mensen die bij ons komen werken komt net van de universiteit en brengt frisse en innovatieve ideeën mee. Naast de gebruikelijke engineers disciplines zijn we ook op zoek naar specialisten in hydraulica en elektronica. Hiermee hopen we onze reikwijdte in de toekomst te vergroten en deel te nemen aan multidisciplinaire projecten."

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Huisman Enschede, of op onze andere locaties, kijk dan bij onze vacatures of neem contact op met Ewelina Miller. Meer weten over Huisman? Bezoek onze website.