Huisman verwerft contract voor 3.000mt Ringer Kraan

Huisman kondigt aan een contract te hebben verworven van het Deense BMS Heavy Cranes voor de levering van een 3.000mt Ringer Kraan, inclusief de optie voor een tweede exemplaar.

Het kraanconcept is geoptimaliseerd voor werkzaamheden in de windindustrie.  Met de mogelijkheid om componenten van 1.200mt tot een hoogte tot 225m hijsen en zware constructies van 3000mt op lagere hoogte, is BMS met deze kraan uitgerust om de volgende generatie windturbines te installeren, zowel op land, offshore als op drijvende fundaties. De kraan is ook zeer geschikt voor werkzaamheden in andere industrieën. De volledig elektrisch aangedreven kraan helpt de uitstoot te verminderen en verbetert de operationele nauwkeurigheid en energie-efficiëntie, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de hernieuwbare energie-industrie.

“We hebben een passie voor het ontwerpen van grote kranen en zijn BMS dankbaar voor deze kans en hun vertrouwen. We kunnen niet wachten om deze megakraan in het echt te zien. We zijn blij om onze ervaring opnieuw toe te passen op een project dat aansluit bij onze visie om de groei van de productie van hernieuwbare energie te versnellen.”

David Roodenburg, CEO van Huisman:

Wil je meer informatie? Klik hier.

Ben jij er klaar voor om impact te maken op een duurzame toekomst door een bijdrage te leveren aan onze innovatieve technische oplossingen? Bekijk onze vacatures.