Test toont sterkte van Composite Tubulars

Huisman Composite Tubulars (HCT), het composiet buizensysteem dat toegepast zal worden in geothermieputten, is onlangs aan een destructieve test onderworpen in het Rijswijk Centre for Sustainable Geo Energy (RCSG). Hierbij werd een indrukwekkende externe druk (‘collapse’) van 530 bar op de nieuw ontwikkelde 9 5/8” buis uitgeoefend alvorens deze uiteindelijk bezweek.

Korneel van der Meer, Product Manager van Huisman: “Het behoud van putintegriteit is, omwille van bescherming van mens en milieu, het hoogste doel. Met HCT streven wij ernaar om hiervoor de meest kostefficiënte oplossing te bieden. HCT voorkomt corrosie en reduceert de kans op scaling. De unieke MaxFlow™ connectie maximaliseert het interne stromingsoppervlak. Deze combinatie kan flinke kostenbesparingen opleveren door het minimaliseren van pompverliezen en onderhoudsbehoeften.

Wil je meer informatie? Klik hier.

Ben jij er klaar voor om impact te maken op een duurzame toekomst door een bijdrage te leveren aan onze innovatieve technische oplossingen? Bekijk onze vacatures.