Huisman tekent contract voor Leg Encircling Crane van 2.600mt

Huisman heeft aangekondigd een contract te hebben getekend met Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) voor de levering van een tweede 2.600mt Leg Encircling Crane (LEC).

Deze order volgt op een eerdere order voor eenzelfde kraan in juli vorig jaar. De kraan wordt geïnstalleerd op het tweede windturbine-installatieschip dat door Eneti is besteld en door DSME wordt gebouwd.

“We zijn DSME en Eneti dankbaar voor hun blijvende vertrouwen in Huisman met deze tweede order voor een Leg Encircling Crane. Net als Eneti zet Huisman zich in voor het bevorderen van duurzame energieoplossingen. Deze kraan hebben we ontwikkeld om de efficiënte bouw van offshore windparken te ondersteunen. De LEC is ontworpen met het oog op zowel betrouwbaarheid als schaalbaarheid. Hij kan niet alleen worden gebruikt voor de huidige generatie, maar ook voor de grotere turbines met een hogere capaciteit die in de toekomst worden verwacht.”

David Roodenburg, CEO van Huisman

Wil je meer informatie? Klik hier

Ben jij er klaar voor om impact te maken op een duurzame toekomst door een bijdrage te leveren aan onze innovatieve technische oplossingen? Bekijk onze vacatures.