Huisman Flex-Lay Systeem succesvol ingezet om kabels te leggen voor drijvende windturbine in China

Huisman heeft aangekondigd dat het 325mt Flex-Lay Systeem aan boord van de Hai Yang Shi You 286, met succes 5 kilometer onderzeese stroomkabel heeft geïnstalleerd, die de Haiyou Guanlan drijvende windturbine verbindt met het netwerk van het Wenchang olieveld voor de kust van China.

Deze netverbinding markeert de realisatie van het eerste diepzee-drijvende windenergieplatform in China. De kabel werd gelegd door China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). GNOOC is een van de grootste, nationale oliemaatschappijen in China.

Huismans diepwaterpijp- en flex-legsystemen kunnen turnkey worden geleverd in een range van 15mt tot 2.000mt voor de installatie van onderzeese stroomkabels, harde en flexibele pijpen. De Flex-Lay systemen bieden een efficiënte legmethode voor zowel flexibele pijpen als stroomkabels, waardoor efficiënte installatieprocedures mogelijk zijn en de productintegriteit wordt gewaarborgd.

Huisman is een wereldwijde leverancier van technische oplossingen voor 's werelds toonaangevende bedrijven in de energiesector. Het Nederlandse bedrijf vestigde zijn positie als wereldmarktleider door het ontwerpen en bouwen van zwaar constructiematerieel, zoals offshore kranen, offshore windtools, pijplegsystemen en boorapparatuur.

Huisman is een totaalleverancier van installatieapparatuur voor de offshore windindustrie. Met een van haar nieuwste innovaties, het Motion Compensated Cable-Lay System, biedt Huisman de markt een veilige en efficiënte oplossing voor de installatie en reparatie van inter-array kabels. Het kwadrant heeft een aanpasbare kromming voor het overspannen van de delicate kabel terwijl de hanteringsprocedure blijft gewaarborgd.