Huisman voegt Auxiliary Kraan pakketten toe aan Havfram Wind orders

Huisman heeft opdracht gekregen van Havfram Wind, een installateur van offshore windturbines, voor de levering van twee pakketten Auxiliary Kranen voor beide NG-20000X-HF windturbine installatieschepen van het bedrijf, momenteel in aanbouw bij CIMC Raffles Shipyard in China.

De Auxiliary Kraan pakketten omvatten een volledig elektrische 40mt Huisman Pedestal Mounted Offshore Kraan die aan bakboordzijde van het schip wordt geïnstalleerd. Deze offshore kraan is ontworpen volgens de nieuwste energiezuinige technologie op het gebied van variabele frequentieaandrijvingen voor kraantoepassingen. Met dit type kraan kan Havfram Wind werkzaamheden op het schip zelf uitvoeren, maar ook werkzaamheden buiten het schip, zoals hijsen naar de turbine fundaties, naar bevoorradingsschepen of naar de kade als het schip in de haven ligt. Het gebruik van zo'n lichtgewicht en robuuste opstelling zorgt voor verdere operationele optimalisatie tijdens de offshore windinstallatieprojecten van Havfram Wind.

Havfram Wind heeft de Auxiliary Kraanpakketten besteld als aanvulling op de 3.000+mt orders voor Leg Encircling Kranen die het bedrijf onlangs aan Huisman heeft gegund. Met deze pakketten heeft Huisman zes kranen in bestelling voor de schepen van Havfram Wind. Deze kranen zullen worden geproduceerd in productiefaciliteit van Huisman in Zhangzhou, China.

Cees van Veluw, Productmanager Kranen van Huisman zegt: 

"We zijn zeer erkentelijk voor het vertrouwen dat CIMC Raffles en Havfram Wind in Huisman hebben gesteld door ons te selecteren als de fabrikant van de Auxiliary Kranen voor hun innovatieve nieuwbouw jack-up schepen. Met deze Auxiliary Kranen in het pakket kunnen we ons serviceaanbod voor de levensduur van deze schepen verder integreren en zo hun efficiëntie en effectiviteit verbeteren."