Huisman versterkt marktpositie in kabelleg equipment met LOI van DFO

Huisman heeft een Intentieverklaring (LOI) ondertekend met DFO voor de levering van een Kabelcarrousel en de optie voor een additioneel Kabellegsysteem. In eerste instantie zal de Kabelcarrousel worden geïnstalleerd op het pijplegschip Orient Adventurer. Samen met het bestaande Verticale-Legsysteem van Huisman zal de carrousel worden ingezet voor projecten voor het leggen van onderzeese kabels ten behoeve van vaste en drijvende offshore windparken.

De Kabelcarrousel heeft een opslagcapaciteit van 3.000 mt en wordt onder het dek geplaatst, waardoor er maximale vrije ruimte op het dek overblijft. De technische expertise van Huisman komt naar voren in de aanpassing van het carrouseldesign om de laadcapaciteit van de Orient Adventurer optimaal te benutten voor het leggen van kabels of pijpen. Om snel te kunnen leveren en technische risico’s te verminderen heeft Huisman het voorgestelde ontwerp gebaseerd op zijn bewezen ontwerp voor carrousels en opslagcomponenten.

Verder heeft DFO zijn intentie geuit om een horizontaal Huisman Kabellegsystem te bestellen. Dit gloednieuwe kabellegconcept is speciaal ontwikkeld door Huisman om tijdelijk te worden geïnstalleerd op bijvoorbeeld een multi-purpose offshore schip. Met dit innovatieve ontwerp speelt Huisman in op de vraag van de markt om de veelzijdigheid van offshore constructieschepen te vergroten. Om die reden is het systeem ontworpen om snel en gemakkelijk te kunnen worden (gede-)mobiliseerd.

"Deze beslissing vertegenwoordigt ons voortdurende commitment om te investeren in geschikte, hoogwaardige assets die onze klantoperaties ondersteunen, en ervoor zorgen dat de binnenlandse toeleveringsketen zich inspant om kabelinstallatie-oplossingen te leveren voor de uitrol van groene energie in Taiwan."

/ Polin Chen, CEO van Dong Fang Offshore (DFO)

"We zijn enthousiast om deze transformatiereis met DFO te beginnen. Het ondertekenen van deze LOI met hen onderschrijft onze wederzijdse toewijding aan innovatie en expertise in offshore operaties. Ook symboliseert het onze gedeelde visie om de grenzen van wat technisch mogelijk is in offshore constructie te verleggen. Huisman is trots om de katalysator te zijn voor DFO's ambities op het gebied van kabelleggen."

 

Timon Ligterink, Commercieel Directeur APAC van Huisman

Huisman heeft een sterke staat van dienst op het gebied van pijplegsystemen, tensioners en bewegingscompensatiesystemen en past deze kennis nu toe op de ontwikkeling van innovatieve kabellegsystemen, zowel statische als bewegingsgecompenseerde systemen.