Huisman en ESD bundelen krachten op kabellegmarkt

Huisman heeft een partnerschapsovereenkomst getekend met ESD om zijn portfolio van kabellegproducten uit te breiden en zijn positie op de offshore windmarkt te versterken. Met deze overeenkomst komt de expertise van ESD in het ontwerpen van slimme kabellegoplossingen samen met de in-house engineering, productie- en servicecapaciteiten voor turn-key equipment van Huisman.

Innovatieve concepten en intelligente oplossingen

Huisman richt zich sinds 2022 op de kabellegmarkt met zijn innovatieve concepten en intelligente oplossingen voor handling, bescherming en opslag van kabels. Dit jaar heeft het bedrijf onder meer zijn eerste contract binnengehaald van Dong Fang Offshore voor een kabelcarrousel met een capaciteit van 3.000 ton. Daarnaast werd een intentieverklaring (LOI) getekend met hetzelfde bedrijf, om samen te werken aan de levering van een geavanceerd kabellegsysteem (CLS).

Partnerschap met ESD

Huisman heeft een partnerschap gevormd met de zeer ervaren operationele en ontwerpengineers van ESD, die bekend staan om hun eerdere werk met MAATS. Deze samenwerking brengt uitgebreide operationele kennis en expertise in efficiënt CLS-ontwerp naar voren.

Het initiële focuspunt van de samenwerking ligt op Huismans inter-array CLS, ontworpen voor snelle inzet op multi-purpose schepen. Dit systeem speelt in op de groeiende vraag naar flexibele en efficiënte kabellegoplossingen.

"Door gebruik te maken van Huismans vermogen om uitgebreide complete oplossingen te bieden voor complexe uitrusting en te profiteren van de uitgebreide ervaring van ESD in het op maat maken van kabellegoplossingen, kunnen we met dit partnerschap goed de markt voorzien van complete, innovatieve kabellegoplossingen, gebaseerd op ons trackrecord en uitgebreide kennis van de markt."

Charlotte Roodenburg, Manager New Build Sales bij Huisman
"ESD is verheugd om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met Huisman, waar beide bedrijven aanzienlijke wederzijdse voordelen uit zullen halen. De historische staat van dienst van ESD in het ontwerpen van de meest geavanceerde kabellegschepen zal van grote waarde zijn voor het partnerschap."

Gavin Rippe, Managing Director bij ESD