Huisman wordt partner van GROW

Huisman is partner geworden van GROW, een gezamenlijk onderzoeksprogramma voor offshore wind dat onderzoek initieert en innovaties versnelt. De kracht van GROW ligt in het vermogen om gerichte, opeenvolgende en complementaire RD&D-activiteiten uit te voeren. Het consortium bestaat uit 20 toonaangevende en toegewijde partners die nauw samenwerken om gezamenlijk onderzoek te doen.

Samenwerken

Als GROW-partner wil Huisman samenwerken aan het verlagen van de kosten van offshore wind en het verhogen van de waarde van windenergie in het energiesysteem en het ecosysteem.

Huisman is momenteel betrokken bij een gezamenlijk project genaamd MIDAS, Monopile Improved Design through Advanced cyclic Soil modelling. MIDAS richt zich op een dieper fundamenteel begrip van de interactie tussen monopile en bodem onder cyclische belasting. Lees hier meer.

"We kijken ernaar uit om samen met industriële partners innovatie in de offshore windsector te stimuleren door ons aan te sluiten bij de bestaande projecten en nieuwe projecten te initiëren."

Henk Weterings, CTO bij Huisman

"Het consortium verwelkomt Huisman. Het innovatieve bedrijf staat bekend om zijn ervaring in de offshore sector en we zijn ervan overtuigd dat Huisman zal bijdragen aan de ontwikkeling van meer innovaties die de toekomst van offshore wind vorm zullen geven."

David de Jager, directeur van GROW

GROW streeft ernaar de rol van offshore wind in het energiesysteem uit te breiden en heeft daarom de volgende doelstellingen:

  • Het verder verlagen van het kostenniveau van offshore wind in de (nabije en middellange) toekomst.
  • Het creëren van toegevoegde waarde van windenergie in het energiesysteem en het verder versterken van de symbiose met andere sectoren op zee (olie & gas, visserij, scheepvaart, toerisme, ecologie en natuur).
  • Versterken van de Nederlandse offshore windsector.