Huisman geeft Heerema Aegir's Offshore Mast Kraan upgrade

Huisman kondigt aan dat het een contract heeft gekregen voor de upgrade van de Offshore Mast Kraan aan boord van de Aegir, eigendom van Heerema. Dit belangrijke project zal de capaciteit van de tweede hoofdhijskraan verbeteren van 2.000mt naar een indrukwekkende 3.200mt op een hoogte van 110 meter, waardoor de upgrade zeer geschikt is voor de installatie van grote jacketfundaties.


De geüpgradede kraan voor een van 's werelds grootste monohull kraanschepen zal een vast jib-gedeelte en een robuuste 3.200 mt onderblok en haak bevatten, waardoor Heerema beschikt over de geavanceerde hijsmogelijkheden die nodig zijn om uit te blinken in hun aankomende projecten.

 Het schip Aegir, oorspronkelijk in 2013 door Huisman uitgerust met een 4.000mt Offshore Mast Kraan, is een bewijs van de blijvende kwaliteit en aanpasbaarheid van de technische oplossingen van Huisman. In 2020 heeft Huisman met succes de hefcapaciteit van de hoofdhijskraan verhoogd naar 5.000mt.

"We zijn vereerd om opnieuw samen te werken met Heerema aan deze upgrade-mijlpaal voor de Aegir. Dit project bevestigt onze toewijding om baanbrekende oplossingen te leveren aan onze klanten, waardoor hun operaties efficiënter worden en ze worden versterkt in hun huidige en toekomstige bedrijfsvoering.”

David Roodenburg, CEO van Huisman