Huisman levert 500mt Offshore Mast Kraan voor Subsea7

Huisman kondigt aan dat het een contract heeft gekregen van Subsea7 voor de levering van een Offshore Mast Kraan met een capaciteit van 500mt. De volledig elektrische kraan zal worden geïnstalleerd op een van de pijplegschepen van Subsea7 en zal worden ingezet voor installaties op grote diepte.

Huisman levert 500mt Offshore Mast Kraan voor Subsea7

 

De 500mt Offshore Mast Kraan zal zijn uitgerust met een geavanceerd passief en actief compensatiesysteem op de hoofdhijs om de hefbeweging van het schip tegen te gaan bij het plaatsen van een product op de zeebodem. Huisman heeft zijn compensatiesysteem geüpgraded met verschillende nieuwe besturingsmodi om het operationele venster uit te breiden.

De kraan wordt gebouwd in de productiefaciliteit van Huisman in Schiedam, Nederland.

"We zijn verheugd om dit contract van onze gewaardeerde klant, Subsea7, aan te kondigen. Ons streven naar continue verbetering heeft geleid tot de upgrade van onze Offshore Mast Kraan naar een indrukwekkende capaciteit van 500mt, wat onze toewijding aan innovatie en klanttevredenheid laat zien."

 David Roodenburg, CEO van Huisman

Het kleine rechthoekige formaat van deze kraan maakt eenvoudige integratie met de stalen structuur van het schip mogelijk en directe installatie van de kraan op de achtersteven, waardoor een groot effectief bereik wordt bereikt en integratiekosten worden verlaagd. Huisman Offshore Mast Kranen staan bekend om hun lichtgewicht, opgebouwd uit hoogwaardig trekstaal, waardoor ballastgewicht overbodig is. Bovendien zorgt de uitzonderlijke hoogte van de mast voor een superieure belastingscurve.

Huisman Mast Kranen worden al meer dan 30 jaar in de industrie gebruikt en zijn een standaard geworden in het ontwerp en de bouw van zware hijskranen. Het bedrijf heeft een trackrecord van bijna 50 Offshore Mast Kranen die succesvol zijn ingezet voor offshore constructie- en diepzeewerkzaamheden, op dieptes tot 5.000 meter.