Civiele Techniek

Al sinds het prille begin zit civiele techniek in onze genen. Na al die jaren sluiten de ontwikkeling en constructie van zwaar hijs- en transportmateriaal nog steeds naadloos aan op de kerncompetenties van Huisman. De toonaangevende rol die Huisman in deze markt speelt, is een rechtstreeks gevolg van een eigenschap die ook al jarenlang in onze genen zit verankerd; kijken of het beter en efficienter kan.

Een greep uit onze civiel industriële projecten. Voor de bouw van de 18 km lange brug over de Storebælt (de ‘Grote Beltbrug’) werd de 'Svanen' gebouwd. Huisman heeft hiervoor het 7.000mt hijsframe en hijssysteem geleverd. Tegenwoordig wordt de 'Svanen' vooral gebruikt voor de installatie van offshore windturbines. Een paar 100km verderop in Denenmarken, op de Nyborg bouwlocatie, heeft Huisman de engineering en constructie verzorgd van alle skidding, pushing en jacking systemen. Deze zijn gebruikt voor de hantering van de betonnen brugelementen met een gewicht tot wel 6,500mt. Alle aandrijfbewegingen van de skid- en push-units zijn volledig automatisch, de skid-units zijn uitgerust met een automatisch besturingssysteem om veiligheid en nauwkeurigheid te garanderen.

Voor het Northumberland Strait Crossing Project in Canada heeft Huisman twee 8.200mt transporters ontworpen en gebouwd. Een verticale jack is in het midden van de skid unit geïnstalleerd om de last te kunnen hijsen en roteren. Het besturings- en controlesysteem is geoptimaliseerd om een snelheid van 200 m/h te kunnen garanderen

 

 

/ vacatures

Technical Sales Officer

  • Fulltime
  • Starter / Professional
  • Schiedam
Bekijk alle vacatures

Bekijk al onze producten op onze corporate website.

huismanequipment.com

Bekijk al onze producten op onze corporate website.

huismanequipment.com