Verdubbeling productiecapaciteit van zwenklagers in Nederland

Huisman heeft de productiecapaciteit van zwenklagers in zijn fabriek in Schiedam verdubbeld. Met deze aanzienlijke toename van de productiecapaciteit, kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar zwenklagers met een grote diameter, een integraal en essentieel onderdeel van onze Heavy Lift Kranen.

Huisman heeft sinds 2010 een unieke positie in de markt dankzij het succesvol, in eigen huis, ontwerpen en produceren van zwenklagers met een grote diameter. We produceren onze eigen zwenklagers om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen en onze eigen productietechnieken te beschermen. Inspelend op de aanzienlijke orderintake van grote offshore kranen, beschikken we met de investering in een tweede freesmachine over voldoende productiecapaciteit voor de toekomst. 

Zwenklagers zijn een integraal en belangrijk onderdeel van alle kranen van Huisman. In tegenstelling tot oplossingen die veel onderhoud vereisen, zoals draaistellen of zwenksystemen op grote wielen die worden blootgesteld aan de ruwe offshore-omgeving, zorgen onze zwenklagers voor een aanzienlijke gewichtsbesparing van de kraan en onderbouw. Daardoor kunnen kraanschepen efficiënter en kosteneffectiever werken. Dankzij het unieke gesegmenteerde ontwerp van de Huisman zwenklager kan inspectie en onderhoud op locatie plaatsvinden, zonder demontage van het lager, waardoor de operationele kosten aanzienlijk worden verlaagd. 

David Roodenburg, CEO van Huisman: "Vanwege de ontwikkelingen in offshore windenergie is er een grote vraag naar Heavy Lift Kranen. Om de hoogste kwaliteit en tijdige levering aan onze klanten te garanderen, hebben we onze productiecapaciteit opgeschaald. We hebben ervoor gekozen om een tweede Zayer freesmachine in Nederland in te zetten om de continuïteit van onze projecten hier te garanderen en te investeren in de expertise van onze mensen. Omdat onze zwenklagers een essentieel onderdeel vormen van het unieke lichtgewicht ontwerp van onze kranen, kunnen we met deze investering in productiecapaciteit onze positie als wereldmarktleider in Heavy Lift Kranen versterken.” 

Na een reeks steeds grotere zwenklagers, heeft Huisman in 2018 's werelds grootste zwenklagers ontworpen en geleverd voor de Heerema Sleipnir 10.000mt Tub Mounted Kranen. Deze zwenklagers hebben een doorsnede van 30m. Tot op heden heeft Huisman een trackrecord van ca. 25 zwenklagers.